Firma Spedimex, została wyróżniona w XV edycji badania Operator Logistyczny Roku 2016. O nominacji zadecydowały wysokie oceny świadczonych usług przyznane przez klientów firmy. W jubileuszowej, 15 edycji badania spółka została uznana jako "najlepsza firma logistyczna w zakresie elastyczności dostaw".

Uroczysta gala, podczas której zostały ogłoszone wyniki Programu Badawczego "Operator Logistyczny Roku 2016" odbyła się w Hotelu SOFITEL Victoria w dniu 8 grudnia 2016 roku. W wydarzeniu wzięło udział blisko 500 gości związanych z branżą logistyczną.

Nagrodę z rąk organizatorów odebrał Marcin Bąk, Prezes Zarządu spółki.

Jak zaznaczyli organizatorzy badania, rozbudowa sieci dystrybucyjnej, równoważąca ofertę produktową i zwiększająca możliwości operacyjne, okazuje się sukcesem, podnosząc pozycję firmy Spedimex na rynku. Firma realizuje politykę rozwoju opartą na wysokiej jakości usług, budowaniu i utrzymywaniu trwałych relacji z klientami, oraz doskonaleniu procesów operacyjnych.

- Przyznane wyróżnienie jest dla nas ogromnym zaszczytem, tym większym, że oceny są dokonywane na podstawie opinii klientów. Elastyczność to nie tylko hasło, ale ważny element naszej strategii. Dbamy o to, aby operacje dostosować do naszych klientów, nigdy odwrotnie. Cieszymy się, że klienci doceniają nasze starania - powiedział Marcin Bąk, Prezes Zarządu Spedimex Sp. z o.o.

Operator Logistyczny Roku to unikatowe i niezależne badanie satysfakcji klientów operatorów logistycznych, które dostarcza obiektywnych informacji o zakresie i jakości usług logistycznych oferowanych na rynku. Ocenie poddawane są potencjał konkurencyjny firmy, kompleksowość usług logistycznych, wykonanie założonych norm usług logistycznych, standard obsługi w ocenie kluczowych klientów, standard obsługi w ocenie ogółu klientów, pozycja lidera rynku w ocenie kluczowych klientów oraz pozycja lidera rynku w ocenie ogółu klientów. Badanie prowadzą Wydawnictwo Eurologistics i Data Group Consulting.

Spedimex Sp. z o.o. już po raz czwarty została laureatem wyróżnienia. Poprzednie nagrody były przyznawane między innymi za największy wzrost pozycji rynkowej firmy.